D2 taisteli latvialaisten huutomyrskyssä

22.9.2019

Kuva puolivälierästä FS Mastersia vastaan. Latvialaiset puolustivat tiiviisti ja tilaa maalintekosektorista oli välillä vaikea löytää.
Kuva puolivälierästä FS Mastersia vastaan. Latvialaiset puolustivat tiiviisti ja tilaa maalintekosektorista oli välillä vaikea löytää.

Helsingissä pelattu Tupla Cup -turnaus oli mallikas avaus ikäluokan salibandykaudelle.

TaiKin D2-juniorit avasivat salibandykauden 21.-22. syyskuuta Tupla Cup -turnauksessa Helsingissä. Kotiintuomisina kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio.

D2 ilmoittautui turnauksen ylempään haastajasarjaan, mutta entistä tasokkaampia vastustajia osattiin odottaa, kun myös kilpasarja yhdistettiin ylempään haastajasarjaan.

Samassa alkulohkossa pelasivat lauantaina helsinkiläinen Erä-Viikingit/Pohjoinen, keravalaisen Blackbirdsin C-tytöt sekä Vihdin Salisudet.

Ensimmäinen ottelu Erä-Viikinkejä vastaan alkoi hermostuneesti. Jännitys näkyi pomputteluna ja ensimmäisen kerran pallo jouduttiin kaivamaan omasta maalista jo reilun minuutin pelin jälkeen. Hiljalleen saatiin tuntumaa pelaamiseen ja juonesta kiinni, mutta pahalta näytti, kun vastustaja johti toisessa erässä jo 5-2. Leuka pidettiin kuitenkin pystyssä ja etumatkaa lähdettiin kuromaan umpeen vaihto ja maali kerrallaan.
Viisi ja puoli minuuttia ennen pelin loppua onnistui 5-3-kavennus ja tästä 49 sekunnin päästä peli oli jo 5-4. Viimeisellä minuutilla pelattiin upporikasta ja rutiköyhää kuudella kenttäpelaajalla ja ilman maalivahtia. Riskinotto kannatti, sillä TaiKin tasoitus syntyi 25 sekuntia ennen päätösvihellystä. Lopputulos siis 5-5.

Toinen ottelu Blackbirdsin C-tyttöjä vastaan ei ollut samanlaista trilleriä, vaan päättyi selvään voittoon 7-0. Ilmaiseksi voitto ei kuitenkaan tullut ja varsinkin vastustajan maalivahti oli erittäin hyvä.

Alkusarjan päätöspeli Vihdin Salisusia vastaan alkoi vasta kello 20.30. Vireystila iltapeliin oli pieni kysymysmerkki. Vaikka johtoon päästiinkin jo minuutin pelin jälkeen, oli vastustaja sitkeä ja taipui taistellen lopullisesti vasta pelin viimeisen seitsemän minuutin aikana. Plakkariin päivän toinen voitto maalein 7-3.

Alkusarjassa sijoitus oli toinen. Erä-Viikingit saalisti saman pistemäärän, mutta vei ykköstilan paremmalla maalierolla. Sijoituksen perusteella sunnuntaiaamun puolivälierässä vastaan saatiin B-lohkon ykkönen, kivenkova latvialaisvieras FS Masters.
FS Mastersin kohtaamista kuitenkin etukäteen hiukan salaa toivottiin. Lähinnä siksi, että tasokkaita kansainvälisiä pelejä sattuu kohdalle aniharvoin.

TaiKi osoitti jo alkulämmittelyissä olevansa valmis haastamaan latvialaiset. Pelin käynnistyttyä tahti sen kuin kiihtyi. Ja oli pakko kiihtyäkin, sen verran energisesti, terävästi ja vahvasti FS Masters pelasi. Latvialaisten pelityyli muistutti enemmänkin jääkiekkoa juuri vauhdikkaan liikkumisen ja taktiikan osalta. Liikkeeseen kuitenkin vastattiin ja maaleja tehtailtiin tasatahtiin aina tilanteeseen 3-3 saakka.
Helppoa ei ollut, sillä kentän jo valmiiksi ahdas katsomo oli pullollaan latvialaisfaneja torvineen ja viritettyine äänijänteineen. Huutomyrsky olikin melkoinen ja tunnelma sen mukainen. Pelaajat eivät kuulleet sen enempää valmentajien ohjeita kuin tuomarin pilliäkään. Positiivisessa mielessä harvinaista herkkua. Ehkäpä juuri kovan kannustuksen ansiosta latvialaiset onnistuivat kääntämään pelin itselleen lopulta maalein 5-3.
Missään nimessä huonommalle ei hävitty, sillä FS Masters eteni lopulta aina pronssimitaleille. Pettymys oli taipalsaarelaisittain kuitenkin melkoinen, kun pelilisesti hyvin sujunut turnaus päättyi niukkaan tappioon puolivälierässä. Osa pelaajista lievensi harmitusta Arena Center Myllypuron saunassa ja lopuillakin pahin pettymys alkoi helpottaa kotimatkalla.

Tupla Cupin perusteella lähtökohdat kauteen niin kilpasarjaa pelaavalla D2 punaisella kuin haastajasarjaan osallistuvalla D2 siniselläkin ovat oikein hyvät. Turnauksessa kaksi TaiKin pelaajaa sijoittui koko sarjan pistepörssissä kärkikuusikkoon. Joukkue päästi neljässä ottelussa vain 13 maalia eli 3,25 ottelua kohden. Vaikka peliaika oli normaalia lyhyempi (2 x 15 min.), kertoo viimeksi mainittu siitä, että myös puolustus- ja maalivahtipeli ovat kauden alla hyvällä tasolla. Tästä on hyvä jatkaa!

Tupla Cup 2019

Alkulohko: D07-pojat, ylempi haastaja/D

Puolivälierä FS Masters - TaiKi 5-3

Alkulohkon tilastot

Koko sarjan tilastot

Joukkueen omat sivut